Ketam Tumis Cili

Bahan-bahannya
2 kilo ketam (dibuang kulit dan dibelah dua)
2 inci halia
2 btg daun bawang
3 biji cili merah
10 biji cili api (kalu nak pedaslah)
5 ulas bwg putih
50 gm sos cili
50 gm sos tomato
1 biji telur ayam
1/2 cwn air
sedikit garam

Cara membuatnya
Tumiskan halia, bwg, cili merah dan cili padi hingga wangi.
Kemudian masukkan ketam-goreng lebih kurang 5 minit.
Tuangkan sos cili dan tomato
Akhir sekali masukkan telur yang telah dipukul terlebih dahulu.
Taburkan daun bawang atau daun sup untuk menyedapkannya.

Ok jadilah Ketam Tumis Cili. Cubalah menu ini. Pasti terangkat he..he....








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment